Minä ja kirjoittaminen

Heips! Nyt esittelen tarkemmin itseäni – tai ei, esittelen tarkemmin mieleäni. Mitä ajattelen kirjoittamisesta? Millainen olen oikeasti, sisältä päin?

Ps. Lainaukset, mitkä ovat ripoteltu pitkin tätä tekstiä, ovat omia mietteitäni. Niitä olen kirjoittanut yhteen vihkooni, joskus aiemmin.

 

Millainen olen sisältä päin?

Ehkä vaikutan itsevarmalta, siistiltä tyypiltä, joka kirjoittaa tätä blogia vain huvikseen. No, en ole itsevarma, siisti, tai kirjoita tätä blogia vain huvikseen.

Olen tyttö, joka huolehtii jokaisen puolesta. Myös kirjan, joka tipahtaa lattialle. En halua kenelläkään pahaa, ja olen ehkä liian hyväuskoinen. Kuka tahansa kaipaa minulta sääliä, saa sitä. Olen erinomainen kuuntelija. Mutta ystäväni eivät yleensä välitä siitä. Mitä hyötyä on osata kuunnella? Ehkä olisi parempi osata puhua. Sitä en osaa. Esiintyminen – kuin pitäisi hypätä rotkoon, eikä olisi varustautunut ollenkaan.

Minä kuuntelen, muut voivat hoitaa puhumisen.

Ehkä pienen ulkokuoreni sisällä piilee suuri, voimakas tyttö. Mutta tuo tyttö ei tule esille oikeastaan milloinkaan.

Ajatukseni ja aivoni ovat minulle toinen koti. Rakastan uppoutua mietteisiini, sängyn nurkkaan käpertyneenä. Ajattelen paljon, myös sellaista, mitä minun ei pitäisi tai kannattaisi ajatella.

Ja tuosta tulee myös seurauksia. Totta kai se auttaa minua ideoiden keksimisessä, mutta paljon huonoja puoliakin sillä on. Murheet ja pahat ajatukset jäävät mieleeni pyörimään pitkäksikin aikaa. Välillä olen todella onneton, ja ajatukseni vain pahentavat sitä.

Jotkut vain syntyvät, elävät ja kuolevat, eivät välitä tuon taivaallista asioista, joihin minä takerrun, kuin orava käpyyn.

 

Minä ja kirjoittaminen

Kirjoittaminen on minulle harrastus. Teen sitä paljon, joka päivä. Välillä en kirjoita mitään tarinaa, kirjoitan suunnitelmia tarinoista. Mustasta lyijytäytekynästäni saan aikaan vaikka mitä. Te lukijat ette vain tule koskaan näkemään niitä.

Minulle yksi tuulenviri voi olla suuri asia, joka innostaa kirjoittamaan.

Kirjoittaminen merkitsee minulle vapautta. Voin kadota tekstiin mukaan sen sijaan, että eläisin todellisuudessa. Millä tuulella olenkaan, aina voin kadota hetkeksi tarinan ihanaan maailmaan. Voin uppoutua, joutua vangiksi. Ihan kuin ihka ensimmäinen postaukseni. Ajatusten vanki. Nimittäin minä olen sellainen. Valitettavasti joskus siitä ei ole kuin haittaa. Tästä pääset ensimmäiseen postaukseeni.

Ps. Se on muuten yli kolme kuukautta sitten! Bravo, Perho! Olen onnistunut pitämään Tarinametsän aktiivisena!

En kirjoita tätä blogia vain huvikseni, kirjoitan tätä myös, koska arvostan tätä. Haluan saada palautetta kirjoituksistani, ja ehkä vinkkejäkin. Te lukijat olette suuri osa tätä blogia. Kiitos siitä ihan teille kaikille.

Saan ideoita liiankin usein. Yksi sanakin voi olla minulle suuri juttu. Mitä teille tulee mieleen sanasta tuulenviri? Ehkä se voisi olla jonkun runon, tai kenties tarinankin nimi? Ehkä jonkun henkilön nimi? Mutta saan ideoita pienistäkin asioista. Kirjoitan ideat aina muistiin heti, kun saan niitä. Pieni muistikirja olisi hyvä olla aina mukana, niin ideat voi tallentaa heti. Yleensä ne unohtuvat ennen aikojaan.

Pidän kirjoittamisesta, mutta totta kai pidän myös lukemisesta! Mutta siihen motivaatiota minulta ei löydy yhtä paljon, kuin kirjoittamiselta. Luen mielelläni tarinoita, runoja, milipidekirjoituksia – kaikkea!

Kirjoittaminen on sydämeni toinen puoli. Toinen on jalkapallolle.

Kirjoittaminen on minulle asia, jota en voisi jättää. Jos pitäisi valita, luopuisinko kirjoittamisesta vai toisesta harrastuksestani jalkapallosta, en voisi valita. Molemmat ovat niin lähellä sydäntäni.

 

 

Oliko tämä sopivan pituinen? Entä kerroinko kaiken selvästi? Kirjoitusvirheitä? Mitä muuta ajattelet? Sen voit kertoa kommenteissa!

23 kommenttia

  1. Tää postaus on paras sun blogista!! Siksi, että se erottuu joukosta ja loistaa erilaisuudellaan. Tätä lukiessa avautui paaaaaljon enemmän asioita susta! Ja noi isolla olevat lauseet oli niin kauniita💜🦋✨

    Vastaa

    1. Kiitos! 💜 Aivan ihanaa, että pidit tästä! No, olen itsekin melko tyytyväinen. 🦋

      Vastaa

  2. Tämä oli hyvä postaus! Todellakin nuo isolla olevat lauseet olivat niin ihania 💙 Kun kerroit mitä kirjoittaminen merkitsee sulle, niin se tuntui siltä kuin olisin itse kirjoittanut sen (okei, mä olisin ylistänyt kirjoittamista vieläkin enemmän, haha). Tästä postauksesta huomasi, että sä todellakin välität kirjoittamisesta, etkä kirjoita vain ”koska muutkin kirjoittavat”.

    Vastaa

    1. KIITOS! Todella ihanaa, tästä saittekin tietopläjäyksen minusta! Totta kai rakastan kirjoittamista. Minä olen sellainen tyttö, joka ei tee mitään blogeja huvikseen. 💜🖤🤍 Kiitos tästä palautteesta!

      Vastaa

  3. AIVAN IHANA!!! 😍😍 Muistutat tosi paljon mua, paitsi että mä en pelaa jalkapalloa…😅 Esiintyminen tuntuu musta ihan samalta kuin sustakin. 😣 Pituudestakaan ei ole mitään sanomista, hyvää työtä. ✨

    Vastaa

    1. Ihanaa, kiitos! 🤍 Kiva tietää että olemme samanlaisia jotenkin!

      Vastaa

  4. Perho, tämä on superhyperkyperäärertömän mahtava!!!! Sä toit itseäsi tosi hyvin esille, ja on aina kiva tietää kirjoittajista uusia juttuja. <33

    Vastaa

  5. Ainiin, ja saisinko mäkin tehdä jossain vaiheessa tällaisen postauksen mun blogiin, missä vähän esittelen itseäni? Vai pitäisikö mun kysyä Linnealta?

    Vastaa

    1. Itse asiassa minä en kysynyt Linnealta. Ajattelin, että tämä on tarpeeksi erilainen idea, kuin Linnean postaus! Luulen, että voit tehdä. Jokainenhan kirjoittaa omia juttuja!

      Vastaa

    1. Kiitos! Tuokin kommentti riittää, mutta voithan totta kai kommentoida vielä! <3

      Vastaa

  6. Ihana! Lainaukset olivat mahtavia, ja tämä oli jotenkin niin rento, pelkkää pohdiskelua. 💚

    Vastaa

  7. Wow! Tää oli ihana postaus<3! Ensinnäkin nimi: Minä ja kirjoittaminen, upea nimi! Onnistuit postauksessa hienosti! Ja todellakin oli sopivan pituinen! P.s Miten mä voin olla kuukauden myöhässä😥?

    Vastaa

    1. Kiitos! Aivan ihanaa että tämä onnistui hyvin! 🌷 Eihän se mitään haittaa, että oletkin jonkun verran myöhässä. 😉

      Vastaa

  8. Saanko tehdä tällaisen postauksen? Mainitsen tietysti, että idea on sulta
    ❤️

    Vastaa

    1. Voi, saat kyllä! ❤️‍🔥 Olisi ihanaa kuulla sinusta enemmän!

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *