Millainen on hyvä kirjoittaja?

Moiks! Tänään mietiskellään, millainen on hyvä kirjoittaja! Mitä sellainen osaa, tuntee ja niin edespäin. Tämä on aika lyhyt postaus, mutta koittakaa kestää! Ja tästä postauksesta voi saada vaikkapa älynväläyksen tai jotain, jos ei ole kovin kokenut kirjoittamaan!

 

Hyvä kirjoittaja…

 

…arvostaa omia teoksiaan. Omia tarinoitaan ja muita teoksiaan täytyy arvostaa, vaikka kaikki ei menisi, kuin haluaisi. Siitä oppii! Täytyy muistaa, että alussa kukaan ei ole kirjailija, ja siitä se lähtee!

…arvostaa muiden teoksia. Itseään täytyy arvostaa, mutta kyllä muitakin! Ei kannata heti -kun on lukemassa toisen teosta- luovuttaa lukemista! Vaikkakin se mitä lukee, kuulostaisi tylsältä ja siinä olisi jotain vialla. Lopulta voi huomata, että se olikin hyvä! Jos sitä ei huomaisikaan, se ei haittaa. Kaikki eivät aina uppoa!

…aloittaa kiinnostavasti. Missä tahansa tekstissä kannattaa olla kiinnostava alku. Yleensä sitä ei jaksa lukea, jos alku on pitkästyttävä ja tylsä. Siispä hyvä ja kiinnostava alku on parempi! Kiinnostavan alun saa miettimällä, kenelle teksti on tarkoitettu, ja muokkaamalla sitä sen mukaan. Esim. lapset ja nuoret kiinostuvat eri asioista.

…tuntee tekstinsä. Eikö ole aika tärkeää tietää ja tuntea, mitä kirjoittaa? Jos kirjoittaa vain jotain, se ei saata kuulostaa kiinnostavalta.

…kirjoittaa sydämestään. Tämä on minun mielestäni tärkeä taito! Kirjoittaessani ja lukiessani ainakin minä tunnen erilaisia tunteita. Joskus jopa aika voimakkaita. Mutta se ei ole huono asia. Se tuntuu hyvältä, upota tarinaan/runoon/tekstiin koko sydämellään. Tämä taito tekee myös tekstistä ehkä paremman.

…on kärsivällinen. Aina ei suju. Joskus menee päin mäntyä, mutta se ei haittaa. Pitää olla kärsivällinen.

…kirjoittaa monipuolisesti. Hyvän kirjoittajan aineksiin kuuluu monipuolisuus. Se tarkoittaa tässä sitä, että kirjoittaa erilaisia juttuja! Ei aina tiettyä aihetta. Kannattaa kokeilla uutta!

…kirjoittaa. Tämä on sinänsä hauska juttu, hyvän kirjoittajan pitää kirjoittaa! Kirjoittamalla kaikki ylemmät taidot vahvistuvat. Ja tulee hyvä kirjoittaja!

 

 

Kerrothan sitten kommenteissa, oletko jostain eri mieltä tai mitä kokemuksia sinulla on ollut! Arvostan myös palautetta, miten hyvin osasin kertoa tässä kaiken!

4 kommenttia

 1. Oli tosi kiva luke tätä!
  Mun mielestä sä kerroit noiden ohjeiden sisällön hyvin.
  Mulla on noi eka ja tokavika silleen et ne ei ihan multa aina luonnistu.

  Vastaa

  1. Kiitos! No, nuo ovat vain minun näkemyksiäni asiasta. Kirjoittamalla oppii! :)

   Vastaa

 2. Hyvä postaus! Ehkä tuota ”arvostaa muiden tekstejä” olisi voinut kuvailla vähän eri tavalla, mutta muuten todella hyvä! 💚

  Vastaa

  1. Kiitos! Jotain minunkin mielestäni meni pieleen, mutta silti kiitos! Kiitos on todella hyödyllinen sana! 😆

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *