Cavallonin Kronikat -kirjaesittely

Kokeillaan tällä kertaa kirjaesittelyä! Tai oikeastaan sarjaesittelyä, sillä tämä aihe on kirjasarja. Nyt päästään tutustumaan tarkemmin Cavallonin Kronikoihin! (Itse asiassa minun ei tarvitse ”tutustua”, koska olen jo lukenut kaikki osat!)

 

Cavallonin kronikat

Cavallonin kronikat on neljäosainen kirjasarja, joka kertoo eri hevoskansoista. Kansat ovat vuosien ajan olleet vihamielisiä toisia kohtaan. Heidän pitää kuitenkin yhdistää voimansa kamalaa vihollista vastaan, mutta onko se niin helppoa kuin luulisi?

Kirjailija: Kim Forester

Lajityyppi: Fantasia

Pituus: keskipituus kaikille osille on noin 270 sivua

Ikäraja: Suositeltu on 10+, sillä kirjat sisältävät (joskus aika hurjaakin) taistelua.

Suomentaja: Kaisa Ranta

Osat:

 1. Pegasosten viha
 2. Merten kirous
 3. Ihmisten salaisuus
 4. Kentaurien perintö

Päähenkilöt:

 • Kentauri Lysander
 • Ihminen Tal
 • Ihminen Nixi
 • Pegasos Aguilla

 

Cavallon on maa, jossa asuu vedenhevosia, yksisarvisia, kentaureja, pegasoksia ja ihmisiä. Nämä viisi kansaa ovat eläneet vuosisatoja rauhassa. Sitten kuitenkin puhkeaa suuri sota kaikkien kansojen välille. Rauha ei palaa vieläkään, vaikka sodasta on ollut jo sata pitkää vuotta.

Pian kaikkia kansoja saapuu uhkaamaan suuri vihollinen. Dromego ja hänen armeijansa aikovat tuhota kaikki kansat pois maan päältä. Neljä nuorta -kaksi ihmistä, kentauri ja pegasos- tietävät vihollisesta. Heidän tehtävänään olisi pelastaa Cavallon Dromegolta. Mutta tehtävä on vaikea, sillä kaikki ovat yhä erimielisyyksissä. Siitä ei selviä ilman ystäviä, joita ilmestyykin yllättävältä taholta.

Taistelu Dromegoa ja hänen armeijaansa vastaan uhkaa käynnistyä. Joskus sekin koittaa, ja se pitää pysäyttää…

 

Mielipiteeni:

Sarja on mahtava ja kiinnostava. Alussa kirjat ovat aika tylsiä, mutta kun jaksaa lukea, juoni kuin herää eloon. Kuvailua on tarpeeksi ja juoni etenee tasaisesti. Välillä tulee isojakin huippukohtia, jotka vain ovat hyvä juttu.

Sarjaa suositellaan yleisesti Soturikissojen faneille. Mielestäni Cavallonin kronikat ei ole läheskään yhtä hyvä, kuin sk:t, vaikka tykkään tästäkin. Niissä on kuitenkin paljon samaa. Laumoja, taisteluita, ystäviä, eläimiä… Täydellinen juoni ja kuvailut!

Hahmot olivat kiinnostavia ja erilaisia. On todella kiva, että tarinaa kerrotaan monen päähenkilön näkökulmasta. Luvun alussa selviää aina, kenellä kerrotaan. Joskus ärsyttää kun joku jää jännittävään kohtaan, ja luku loppuu siihen. Sitten tarina jatkuu taas toisen näkökulmasta. *Huokaus.*

Huonoja puolia on siis alun tylsyys, lukujen keskeytys ja välillä tarina on jotenkin ”outo.”

 

Tiivistettynä Cavallonin kronikat on jännittävä ja kiinnostava kirjasarja. Sopivasti taistelua ja sivuja. (Sivumäärä vaikuttaa kaikkeen! XD) Toisinaan myös tylsä. :’D

 

Mitä pidit? Kerroinko kaiken hyvin? Muuta? Oletko kenties lukenut?

 

8 kommenttia

 1. Oikein hyvin kirjoitettu :’D Yksi virhe kyllä löytyy (ja ehkä enemmänkin, mutta en keskity niin paljoa pilkkuvirheisiin yms.), mutta siis se virhe minkä huomasin on, että se kirjoitetaan 10+ eikä +10.
  Taidankin lukea (tai edes aloittaa) tämän sarjan, jos saan sille tilaa lukulistallani:’D

  Vastaa

  1. Kiva kuulla! Juuri tuo plus-merkin käyttö on mulle vaikea juttu! Mietinkin sitä että tuleeko se numeron eteen vai jälkeen! XD Mutta kiva jos mietit niiden lukemista!

   Vastaa

 2. Itse olen lukenut ensimmäisen osan kauan sitten, mutta muut osat eivät olleet vielä ilmestyneet, joten se vähän jäi. Voisin kyllä lukea sen uudelleen!

  Vastaa

 3. Hyvin mun mielestä kerroit.
  En ole lukenut, mutta voisin joskus lukea. Kuulosti kiinnostavalta kirjasarjalta. : )

  Vastaa

  1. Kiitos!! Ja lue ihmeessä jos jaksat! Vaikka kokeilet ekaa osaa. : D

   Vastaa

 4. Hahaa, kommentoin tähän vasta nyt, kun olin lukenut Pegasosten vihan :D
  SUPER ISO KIITOS SULLE, kun kirjoitit tästä kirjaesittelyn!!!!
  Ilman tätä en olisi löytänyt uutta, hyvää kirjasarjaa :)
  Olen nyt TÄYSIN lumoutunut ykkösosasta, ja yritän pian ehtiä kirjastoon lainaamaan Merten kirouksen!📚📖

  Vastaa

  1. Mahtavaa, että tykkäsit! 😄 Onnea uudesta kirjasarjasta. 😆 Mutta kiitos kiitos! <3

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *