Filosofisia ajatteluja

Minulla on niin paljon kaikkia ajatuksia, kysymyksiä ja vastauksia, että edes tämä ei riitä kaikkeen! Täällä on kuitenkin osa minun filosofisista ajatteluistani! Tule lukemaan lisää! (Ja joo, tämä ei ole mikään tarina tai sellainen, mutta päätin tehdä tämän tähän väliin. Edellisestä postauksesta on vierähtänyt jo viikko.)

 

1. Kun astut askeleen, olet askeleen lähempänä tulevaisuuttasi. Jos taas jäät paikallesi, tulevaisuus on vieläkin edessäsi, mutta askeleen kauempana.

2. Sokea ei näe mitään. Eikö niin? Me näemme maailman, mutta sokeat eivät. Mutta kyllä sokeatkin näkevät edes JOTAIN. Edes mustaa. Mutta he näkevät silti. He eivät vain osaa hahmottaa maailmaa samalla tavalla, kuin me ”näkevät”.

3. Maapallo on pyöreä, mutta eipä ole kuitenkaan! Jos kävelet vain suoraan eteenpäin, joudut kiipeämään ja laskeutumaan mäkiä. Siitä huomaa, että maapallo ei ole aivan pyöreä. Avaruudesta se näyttää pyöreältä. Totta kai, eihän pienet mäet eivätkä isot vuoretkaan näy sinne asti.

4. Ihmiset näkevät eri tavalla. Otetaan esimerkiksi vaikka vihreä. Me kaikki tiedämme, että ruoho on vihreää. Eikö? Mutta entä jos me kaikki näemme sen ihan eri värisinä? Sana ”vihreä” on sama, mutta se, miten me nähdään ”vihreä” on eri.

5. Sanoilla ”aha” ja ”ahaa” on ero. Mielestäni aika suuri. Vain yksi a-kirjain, ja se muuttaa kaiken. Miksi? No, otetaan taas esimerkki. XD Jos sanon ”käyn suihkussa” ja toinen vastaa ”ahaa”, hän kuulostaa hieman kiinnostuneelta. Jos toinen vastaa taas ”aha”, hän kuulostaa tylyltä ja välinpitämättömältä. Minä olen huomannut sen monta kertaa.

6. Koulun äidinkielen kirjassa voi olla tehtävänä ”jatka lausetta”. Jos lauseen perään lisää vain yhden sanan, tehtävä on suoritettu. Tehtävänä oli jatkaa lausetta, ei lopettaa sitä!

 

Tässä siis ripaus minun mietteistäni. Mitä mieltä olet? Oliko jotain, jota et ymmärtänyt? Mikä on sinun mielipiteesi?

 

 

14 kommenttia

  1. Hmm… Olen eri mieltä kolmosesta. Mikä sitten on pallo? Eihän muuten kuin tietokoneella voi tehdä täydellisen pyöreää ja sileää esinettä. Ja koska maapallo on niin suuri, maaston epätasaisuudet pitää suhteellistaa siihen – eli kyllä se oikeastaan on pyöreä. Pilkunviilaajaa-Bianca kiittää ja kuittaa! 😅

    Vastaa

    1. Joo. No, (läheskään) kaikki eivät ole samaa mieltä minun kanssani! Ihan normaalia! XD Kiitos kommentistasi!

      Vastaa

  2. Vau Perho, tää on tosi kiinnostava aihe! Osasit selittää kaikki nuo asiat tosi hyvin ja tosi hyvin keksitty aihe! <3

    Vastaa

    1. Aa… Kiitos! Hyvä että osasin selittää hyvin! Joskus se sattuu olemaan vaikeaa… ;)

      Vastaa

  3. Todella kiva lukea sinun näitä ajatuksia. Itse olen kaikista samaa mieltä ainakin melkein ja toi kutonen repesi sille XD! Filosofinen ajattelu on oikeastaan kiva ja oli todella kiva lukea sinun mielipiteitä tästä asiasta.

    Vastaa

    1. Kiva! Hyvä että tykkäsit! Filosofia on kiinnostava asia! XD

      Vastaa

  4. Mun mielestä hyvä postaus. Tai no ei ehkä. Tosi hyvä! Mahtava ja luova aihe. Tykkäsin. Mulla on aika lailla samanlaisia ajatuksia (varsinkin nyt kun tuli puheeksi)

    Vastaa

    1. Kiva kuulla, että en ole ainoa noiden ajatusten kanssa! 😅 Ja mahtavaa että tykkäsitte, vaikka tämä olikin vaan tällainen välipostaus!

      Vastaa

  5. Ihan mahtava idea ja postaus, koska tällaiset ajatukset ovat mulle tärkeitä 💙 Kohdasta 2 olen eri mieltä. Sokea ei näe mitään, ei edes mustaa. Sokea näkee saman, mitä sinä näet varpaallasi – ei mitään. Olen lukenut elämänsä aikana puoliksi sokeutuneen (toinen silmä sokea) ihmisen haastattelun, ja hän selitti, että on kuin näkökenttä loppuisi siihen. Hän ei näe toisella silmällään mustaa, koska hänellä ei ole siinä näköä. Ehkä sait selvää tästä selostuksesta! 😅

    Vastaa

    1. Joo, ymmärin selityksesi! Ja uskon sinua, vaikka jotenkin ajatukseni sanovat eri asiaa! Pieniä ajatuksia vain! ;) Ja muuten kiva että tykkäsit!

      Vastaa

  6. Mielenkiintoinen aihe! Näitä voisi varmaan spekuloida loputtomiin. :D Asia numero nelosen mun kaveri kertoi mulle joskus ja mietin sitä joskus vieläkin, seurauksena se että mun aivot menee siitä ihan solmuun. Viitosesta olen täysin samaa mieltä ja olen pohtinut sitä joskus itsekin. :D

    Vastaa

    1. Todellakin mielenkiintoinen aihe! Ja ihan normaalia että aivot menee noista solmuun! Välillä en aina ymmärrä omiakaan ajatuksiani! :`)

      Vastaa

  7. Kaksi sanaa: Mielenkiintoista ja luovaa! (Itseasiassa kolme) tätä jäi lukemaan oikeasti kiinnostuneena :0

    Vastaa

    1. Sinäkin kiinnostuit! Jee! En olekkaan lähes ainoa! XD

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *