Inspiroivia kirjoja

Tässä postauksessa esittelen pari kirjaa! En esittele nyt mitään kaunokirjallisuutta. Vaan kolme kirjaa, jotka jokaisen inspiraatiota vailla olevan tulisi lukea! No niin, mennään nyt näihin kirjoihin!

Haikuja räjähtäville sydämille

Kirjailija & kuvittaja: Sanna Pelliccioni

Tärkeää tietää: Haiku on japanilainen runo, jossa on kolme säettä, jokaisessa tietty määrä tavuja: 5-7-5 Haikut käsittelevät usein luontoa.

Sivumäärä: 62 (numeroimatonta) sivua

Kenelle: Nuorille. Tunteikkaille sekä tunteettomille sellaisille.

Takakansi: Nuoruuden pakahduttava voima ja herkkyys, pelot ja haaveet kaikuvat näissä runoissa.

Kuvaus & mielipiteet: Haikuja, jotka risteilevät ja hyppelehtivät värikkäillä sivuilla. Ilman alkupuheita, selittelyjä. Ihania, tulkinnanvaraisia haikuja. Jotkut ovat hieman outoja, mutta niinhän runot ovatkin joskus.

Lempihaiku: Tämä haiku on ihana, jotenkin koskettava.

Palanut metsä.

Kyyneleet kasvattavat

sinne kukkia.

 

 

Runo vieköön

Kirjailija(t): Lista henkilöitä, jotka veisivät todella paljon tilaa ja aikaa.

Toimittanut: Kari Levola

Tärkeää tietää: Runokirja – varmaan jo arvasitte XD

Sivumäärä: 111 sivua

Kenelle: Niille nuorille, jotka ymmärtävät runojen merkityksen.

Takakansi: Millaista voisi olla nuortenrunous? Vankka joukko suomalaisia nuortenkirjailijoita ja runoilijoita otti haasteen vastaan. Kuusitoista erilaista ääntä ja vimmaa. Vapaata mittaa ja vähän mitallistakin.Kasvun runoja, roolirunoja, runon puhetta ja kuvia. Herkkää ja väkevää, hauskaa ja vakavaa. Monta ääntä ja makua on nuoruudessakin. Jos meiltä on puuttunut nuortenrunous, niin enää ei puutu.

Kuvaus & mielipiteet: Kaunis, mahtava ja outo kirja. Runot ovat sekalaisia, mutta kauniita. Todella inspiroivia ja mielenkiintoisia – jos haluat oppia kirjoittamaan runoja, suositttelen lukemaan tämä kirja.

Lempiruno: Hannu Hirvonen – Unessa olet vapaa

Unessa olet vapaa tekemään

ihan mitä tahansa.

Voit lentää kuin lintu

ja soittaa mitä tahansa instrumenttia

vaivattomasti,

kuin synnynnäinen virtuoosi.

Ja mitä sinä teet?

Astut alastomana

luokan eteen.

 

 

Kirjoittamisen ihanuus: nuoren kirjoittajan opas

 

Kirjailija(t): Ylva Karlsson ja Katarina Kuick

Kuvittaja: Sara Lundberg

Tärkeää tietää: Tämä kirja inspiroi ja opastaa kirjoittamaan. Tämä ei ole tarina- tai runokirja.

Sivumäärä: 144 sivua

Kenelle: Nuorille taas. Tämä ei sopisi lapsille haastavien harjoituksien takia, joita kirjassa riittää! Ja tuo ”nuoren kirjoittajan opas” ei tarkoita, että se on lapsille. :)

Takakansi: Avaa kirja. Esim. s. 76-77. Lue. Valitse. Kirjoita

Kuvaus & mielipiteet: Ihana inspiraatiokirja, jossa piisaa vinkkejä, neuvoja, harjoituksia, haastatteluja ja ennen kaikkea; ihanan olon! Tästä kirjasta oli vaikea luopua. Haluaisin ostaa tämän, kirjaston kirja pitää aina palauttaa. Ehkä kiinnostavin ja parhain tietokirja, jonka ikinä olen lukenut! Lisäksi tästä kirjasta löytyy aina uusi juttu! Tätä kirjaa ei kuulu lukea normaalisti, vaan sivulta toiselle hyppien.

Lempisivu(t): Tätä oli niin vaikea valita! Alla kuitenkin kolme – ehkä lempparia.

Sivu 30 – otsikkoja tarinoille

Sivu 49 – ihania harjoituksia

Sivu 86 – rönsyrunon teko-ohje

 

 

 

Eli tässä oli! Lempparini näistä on EHDOTTOMASTI viimeinen. Runokirjat eivät ole niin kiinnostavia! :’D

Kommentteihin voitte kirjoittaa..

 1. Miten onnistuin tämän postauksen kirjoittamisessa?
 2. Mikä näistä kuulostaa kivoimmalta?
 3. Oletko lukenut jonkun näistä kirjoista?
 4. Haluatteko lisää kirjaesittelyjä?

 

18 kommenttia

 1. Oi, ihana postaus!
  Mielestäni onnistuit tässä todella hyvin, pistinkin nuo kirjat lukulistalle :)
  En ole lukenut mitään noista, mutta ehdottomasti viimeinen kuulostaa siltä, että mun pitäisi heti löytää se jostain :D
  Joo, kirjaesittelyitä lisää, ehdottomasti! Toteutat niitä todella hyvin, oot saanut mut lukemaan Cavallonin Kronikoita, noin niinkuin esimerkiksi. :)
  PS. Eka?

  Vastaa

  1. Voi kiitos Sammal! Olisi kiva jos lukisit näitä, kyllä, tuo viimeinen ainakin! Luulin, että näistä postauksia ei olisi plajoakaan hyötyä, mutta todella ihanaa, että sinulle on! 🌿 Ja keksi: 🍪

   Vastaa

   1. Kiitos keksistä :D
    Joo, hyötyä on, luettavia kirjoja ei voi olla lukulistalla koskaan liikaa :)

    Vastaa

 2. Ihana postaus! Kerroit todella selkeästi ja kiinnostavasti kaikista kirjoista, ja haluaisin mennä heti ostamaan tuon viimeisen… En lainaamaan, koska joutuisin luopumaan siitä. >:( En ole lukenut mitään noista, ja ehdottomasti lisää kirjaesittelyjä!

  Vastaa

  1. Kiitos! Hyvä että onnistuin kirjoittamisessa ja herättämään mielenkiintosi. 🙃 Ei minun tehnyt mieli luopua tuosta kirjasta, se vaan oli niin ihana! (Ööh.. sama kaikissa kirjoissa.) 🤍🌿

   Vastaa

 3. Onnistuit täydellisesti! LISÄÄ KIRJAESITTELYITÄ!! SE EI OLLUT PYYNTÖ VAAN KÄSKY!! mutta siis onnistuit kuvailemaan kirjoja hyvin ja tää postaus piristi erittäin hyvin mun päivää! (täällä sataa tietysti vettä 😑) Mä jatkan nyt mun piirtämistä!

  Vastaa

  1. Mahtavaa, kiitos paljon Lumiruusu! Harmi että siellä satoi. Kiva jos piristin päivääsi. 😉

   Vastaa

 4. Okei. Onnistuit todellakin tässä ja hyvin! Ja haluan lukea jokaisen kirjan näistä – kuulostavat kaikki inspiroivilta! Hmm. Mistähän ne löytyisivät…?

  Tosiaan, en tässä ala höpisemään, joten sanon vielä että todella kiva postaus!

  Vastaa

  1. Kiitos! (Kommenttien vastaamisen maraton, kiitos!) Kyllä, ne kaikki olivat erittäin inspiroivia. Lue ihmeessä ne! Toivottavasti löydät jostain, tai vaikka netistä? 💚🌿

   Vastaa

 5. Kiitos tästä postauksesta!! Luin tän just matkalla kirjastoon ja nyt en voi kuin toivoa että tuo vika on siellä (vaikka, kuten Olli, haluaisin ostaa sen) :D Ekaki vois olla kiva löytää sieltä toivottavasti se on siellä myöskin, toka ei taasen napannut :D

  Vastaa

  1. Voi kiitos itsellesi! Toivottavasti löysit sen tai ne, nyt kun vastaan on jo huominen. 🙃 Kirjoittamisen ihanuus on vaan ihana kirja, runokirjat eivät vedä vertoja sille. 🤍

   Vastaa

 6. Ihana!!!! Musta tuntuu että tänä kesänä ei luettava lopu, sinun ansiosta! Paras kirja mielestäni oli ehdottamasti viimeinen (muutkin kirjat olivat kivoja. Mistä löysit noin hyvät kirjat? Ja lisää kirjaesittelyitä, kiitos!

  Vastaa

  1. Ihanaa, kiitos! Sinäkin tykkäsit siis tuosta vilkasta, se taitaa olla nyt kaikkien suosikki. 😅 Pitää vain jaksaa katsella kirjastossa tietokirjojen hyllyä, sieltähän minä sen löysin! 🖤 Lisää kirjaesittelyjä; tulossa.

   Vastaa

 7. Hyvä postaus, ehdottomasti! Kerroit asiat todella selkeästi ja ytimekkäästi, ja oli mielenkiintoista kuulla näistä kirjoista, sillä en ole lukenut mitään näistä. Yksi huono juttu tässä kuitenkin oli: mä aloin nyt himoitsemaan AIVAN liikaa tuota viimeistä kirjaa gräyrr

  Vastaa

  1. Kiitos! Lue ehdottomasti! Fiksu pidättelepä itseäsi vielä siihen asti kun saat tuon käsiisi. 😂 Älä hyökkää mun kimppuun! 🤍

   Vastaa

 8. Minäkin jäin himoitsemaan viimeistä kirjaa! Toisen olen jo lukenut, mutta se ei oikeen kolahtanut. Runot olivat outoja, olisin kaivannut ehkä kauniimpia runoja, (sellaisia, jotka eivät kerro kengistä). Aion mennä lainaamaan viimeisen kirjan!

  P.S Jos katsot nimeäni, tiedät kuka olen :D

  Vastaa

  1. Ihanaa! Kiitos! Jokaisella on omat mielipiteet (minullakin sitten kengistä? 😆) joten joo. Kyllä tiedän kuka olet, kiva kun löysit tänne! 😉

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *